Naast de hoofdingang van het Amsterdam Historisch museum voormalig Burgerweeshuis.
Het huis naast deze ingang werd in 1581 herbouwd, waaronder de keldert, voorhuis en daarachter de benedenkamer en lichthof. Hier achter werd de keuken geplaatst en boven het voorhuis zijn twee bewoonbare verdiepingen met een schuilzolder.

In opdracht van de eigenaar (Vastel Monumenten BV) en in samenspraak met de huurder is deze winkel bouwkundig gerenoveerd. Eerder in 2010 hebben wij dit pand gerenoveerd voor de toenmalige huurder Sabon. Per Februari 2015 is het pand voorzien van een nieuwe huurder L’Oreal.

De nieuwe huurder L’Oreal is de huidige huurder van deze winkelruimte aan de Kalverstraat 94. De winkel stijl van de inrichting wordt getypeerd als ‘flagshipstore’ en is ingericht voor het cosmetica concept “Kiehl’s Since 1851”.

Het pand is één van de laatste panden in Kalverstraat dat voorzien is van een voorhuis, lichthof en achterhuis. Typerend voor zo’n histories pand is dat er een hoogte verschil ontstaat met verschil in de vloerniveaus. In samenwerking met Van Rossum constructeur Ingeniersburau, hebben wij dit tot een minimum weten te brengen.

Na vier maanden mooie maar vooral ook intensieve renovatie werkzaamheden mag het eind resultaat daar zijn. Het was een mooie samenwerkingsperiode met onze opdrachtgevers, Bureau Monumentenzorg Amsterdam en Welstand en het heeft tot een fantastische winkel geleid. De opening was op 3 juni 2015.